Ankara ve Konya'daki evlat cinayetlerinin şaşkınlığı atılmadan bu vahşete bir yenisi daha eklendi.
BURSA’da şizofren 25 yaşındaki Sunay Yıldız, pencereyi açıp, “Dünyanın sonu geldi. Artık kimse yaşamasın” diye bağırdıktan sonra, uykudaki annesi 50 yaşındaki Elmas Yıldız'ı sırtına sapladığı 12 bıçak darbesiyle öldürdü.
Gürültü üzerine duş aldığı banyodan bornozuyla fırlayan ablası 27 yaşındaki Sevcan Yıldız'ı da 15 bıçak darbesiyle yaralayan Sunay Yıldız, daha sonra kendi vücuduna zarar verdi. Taksiyle hastaneye giden Yıldız, doktorlara annesi ve ablasını bıçakladığını söyledi.
Olay, dün saat 23.00 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi Yenibağlar Mahallesi Hüsrev sokakta meydana geldi. 8 yıldır psikolojik tedavi gören şizofreni hastası Sunay Yıldız, odasında otururken pencereyi açıp, “Artık kimse yaşamasın. Dünyanın sonu geldi” diyerek bağırmaya başladı. Komşularının evin önüne toplanması üzerine pencereyi kapatan, perdeyi çeken Sunay Yıldız, mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla televizyonun sesini sonuna kadar açtıktan sonra, uykudaki annesini sırtından 12 bıçak darbesiyle öldürdü. Yıldız, bu sırada çalıştığı tekstil fabrikasından gelip girdiği duşta gürültü üzerine bornozunu giyerek odaya gelen ablası Sevcan Yıldız’ı da 13’ü sırtından, 2’si karnından olmak üzere 15 bıçak darbesiyle yaraladı. Evi kan gölüne çeviren Sunay Yıldız, vücuduna bıçakla zarar verdikten sonra, görgü tanıklarının ifadesine göre dışarı çıkıp bir süre yürüdü, daha sonra taksiye binerek özel bir hastaneye gitti.
Bu arada yaralı halde sürünerek cep telefonuna ulaşan Sevcan Yıldız, fabrikada güvenlik görevlisi olarak çalışan babası Mehmet Ali Yıldız’dan yardım istedi. 112 Acil Servisi arayıp bilgi veren baba Yıldız bir yandan da 155 Polis İmdat Servisi'ni aradı. Kısa sürede verilen adrese gidip, kapıyı kırarak içeri giren sağlık ekipleri, karnındaki bıçak yaraları derin olan Sevcan Yıldız’ı hemen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı. Burada ameliyat edilen Sevcan Yıldız’ın hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi.
Gittiği özel hastanede doktorlara adresini söyleyip, “Ben annemi ve kız kardeşimi bıçakla yaraladım. Polise haber verin” diyen Sunay Yıldız ise gözaltına alındı. Ortaokul mezunu olan ve 16 yaşında ‘gasp’ suçundan cezaevine giren Sunay Yıldız’ın 8 yıldır şizofreni tedavisi gördüğü, bir süre önce Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yattığı anlaşıldı.
İki çocuğunun annesi eşinin ölümü, kızının ise ağır yaralanmasıyla şoke olan Mehmet Ali Yıldız, “Sunay bize çok çektirdi. Ailemize zarar veriyordu. Eşimi ve kızımı dövüyordu. Polis kontrolündeydi. Bugün polise gittik. İşlediği suçtan dolayı Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden rapor almamız gerekiyordu. Pazartesi günü İstanbul’a gidecektik. Çok sakindi. Akşam işe gitmeden önce kendisini eve bırakırken ona sigara, kola ve bisküvi aldım. Bunu nasıl yaptı anlamıyorum” dedi.
Annesini öldüren, ablasını yaralayan Sunay Yıldız’ın sorgusu sürüyor.