mypc BizimForum Sevdalısı
Mesaj Sayısı : 1075 Yaş : 33 Yer : 11-f den İş / Hobiler : öryenciii Ruh Haliniz : mutlu--süperiiim--biri beni durdursuuuunn Bu Kullanıcının Özlü Sözü : çatlak olabilirim belki hafiften,sallanıyorsam işte bu yüzden,senden bi açıklama gelmeden,kırılmam biliyorum Ruh Hali : Hangi Takımlısınız : Kayıt tarihi : 03/12/07
| Konu: ısır,stresten kurtul ÇİKOLATA Salı Nis. 01, 2008 3:33 pm | |
| Dilinizin üstünde bir parça çikolatayı yavaşça eritip,oçoşku verici tadı sindire sindire almak...bilim adamlarına göre bu zevk,öpüşmekten bile iyi geliyor. Sadece kokusuyla mutluluk hormonu endorfini harekete geçiren çikolata,damağımızda yavaş yavaş eririken,insanı farklı hazlara sürüklüyor. İnkar edilemez bir karşı konulmazlık ve gizem..Kremalı,ipekyapılı,koyu,siyah,zarif renkli,süper tatlı,zengin lezzetli,değişik ümitler uyandıran aromalı...Çikolatanın baştan çıkarıcı karakteri,duyguları uyarabilirve nabız atışını değiştirebilir... Dilinizin üstünde safbir parça çikolatayı,yavaş yavaş eritip,o çoşku verici tadı sindire sindire almak hayatın oldukça keyif verici yanlarından biri değil midir?
ZENGİN KALSİYUM KAYNAĞI Bilim adamlarına göre çikolatanın insan sağlına pek çok yararı bulunuyor.
-*- Kakao,kırmızı şaraba oranla iki; yeşil çaya oranla üç kat daha fazla antioksidan madde içeriyor. -*- Zengin bir kalsiyum kaynağı.Bu da güçlü kemiklerin oluşmasını sağlıyor. -*- Kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayan endorfini salgılatıyor. -*- Harvard Tıp Akademisi uzmanları,kakaonun yüksek tansiyonu düşürdüğüne dair bulgular elde ettiğini savunuyor. -*- Güçlü dişleri sağlayan florid açısından da zengin olan çikolata,stresle mücadelede faydalı olan potasyumu da içeriyor. -*- Büyük miktarda içerdiği bakır,vücudun demiri absorbe etmesine yardımcı oluyor.Bu da cilde, damarlara ve dokulara faydalı oluyor. -*- Kaliforniya Üniversitesi uzmanları her gün az miktarlarda çikolata yemenin kanda pıhtılaşmayı önlediğini savunuyor. -*- Çikolata aynı zamanda yiyen kişiye enerji veriyor ve diğer tatlılara oranla kan şekerini hızlı yükseltmiyor.
Öpüşmekten Daha Zevkli
Bilim adamlarına göre çikolata ağızda eririken alınan zevk,öpüşmenin verdiği zevkin tam 4 katı.Middlesex üniversitesinden David Lewis,sonucun kendilerini şaşırttığını belirterek "Uyarıcı maddeler içerdiği için çikolatanın kalp atışlarını artırmasını bekliyorduk,ancak bu sürenin uzunluğu be beyindeki güçlü etki şaşırtıcıydı."dedi. | |
|
AyTisH BF Master
Mesaj Sayısı : 584 Yaş : 33 Yer : bulgaristan İş / Hobiler : okuyorum/muzik dinlemeye bayiliorum Ruh Haliniz : super Bu Kullanıcının Özlü Sözü : umut etmek hic yoktan iyidir Kayıt tarihi : 10/03/08
| Konu: Geri: ısır,stresten kurtul ÇİKOLATA Salı Nis. 01, 2008 6:18 pm | |
| vayy ben cok zevk aliom su tatli seyi yemekten beee coookk tatlii | |
|
mypc BizimForum Sevdalısı
Mesaj Sayısı : 1075 Yaş : 33 Yer : 11-f den İş / Hobiler : öryenciii Ruh Haliniz : mutlu--süperiiim--biri beni durdursuuuunn Bu Kullanıcının Özlü Sözü : çatlak olabilirim belki hafiften,sallanıyorsam işte bu yüzden,senden bi açıklama gelmeden,kırılmam biliyorum Ruh Hali : Hangi Takımlısınız : Kayıt tarihi : 03/12/07
| Konu: Geri: ısır,stresten kurtul ÇİKOLATA Salı Nis. 01, 2008 6:22 pm | |
| hemde nasıl | |
|