Domates Soslu Tavuk Izgara:
Malzemeler:
- 5 parça kemikli tavuk göğüs eti
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- Ayçiçek yağı
- 350 gr patates
- Sosu
- 1 çorba kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı
- 7 adet tane karabiber (dövülmüş)
- 1 defne yaprağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 15 ml (3 çorba kaşığı) sirke
- 250 ml (1 su bardağı) domates sosu
- 15 gr (1 çorba kaşığı) Sana
- Toz kırmızıbiber
Hazırlanışı
Hazırlık
Sosu hazırlamak için bir tavaya soğanı, karabiberi, defne yaprağını, kekiği ve sirekeyi koyup karıştırın. Tavadaki karışımın yarısı kalıncaya kadar çektirin. Ateşi kısın.
Domates sosunu ilave edin. 10 dakika kısık ateşte pişirip, oluşan kefi alın. Sosu ince bir süzgeçten geçirin. Sana'yı katıp, eriyinceye kadar iyice karıştırın. Biraz kırmızıbiber ilave ederek sosu tamamlayın. Bir kapta sıcak olarak bekletin.
Tavukların her iki tarafını da baharatlayın ve fırçayla ayçiçek yağı sürün.
Patatesleri 6 cm uzunluğunda kalın kibrit biçiminde doğrayıp iyice kurulayın.
Ana Yemek
Ön hazırlık olarak solda gösterilen biçimde sosu hazırlayın. Bir kenarda sıcak olarak bekletin. Tavukları baharatlayıp, yağlayın. Patatesleri doğrayın.
Fırınınızın ızgarasını yakın.
Tavukları ızgaraya yerleştirip altında bir fırın tepsisi ile birlikte ızgaraya sürün. Her iki tarafları da kızarıncaya kadar (yaklaşık 20-25 dakika) arasıra fırça ile yağlayarak pişirin. Bir kenarda sıcak tutun.
İyice kızdırılmış ayçiçek yağına patatesleri atıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. İyice süzdürerek bir tabağa alın ve tuzlayın.
Bir servis tabağına tere yapraklarını yerleştirin. Üzerine tavukları ve patates kızartmasını koyun. Yanında sosu ile servis edin.